Permanent make-up eller kosmetisk tatuering är ett alternativ för de som är allergiska eller känsliga för kosmetika. Det har också blivit väldigt populärt av anledningen att man sparar tid och förenklar vardagen. En annan fördel med permanent make-up är att den blir mycket mer precis än en traditionell make-up samt att den faktiskt håller sig lika fräsch under hela dagen.

Ombrybryn

Ombrebryn

Detta är en teknik som ger en mer skuggad effekt i brynet för att få en mer sminkad känsla. Huvudet på brynet är ljusare än själva svansen, så kallad ombre effekt. Manuell ombreteknik innebär att vi pickar in färgen under huden istället för att skära. Tekniken som man använder när man gör ombre kallas även tapping. Detta är en väldigt skonsam teknik då det är en ytlig metod och går inte lika djupt ner i huden som tex microblading.

Kombobryn

Detta är när vi blandar Microblading med Ombre så kallar vi det för Kombo, det är alltså en kombination av de två olika teknikerna.

Det är individuellt hur längre färgen håller och beror på flera faktorer så som hudtyp, ålder och hur du sköter tatueringen. För att tatueringen ska läka rätt så är det viktigt att du följer instruktionerna för eftervården.
Innan behandlingen skall intyg undertecknas från dig. Vi är noga med att ni tagit av all information och förstått dess innebörd. Innan du går hem får du med dig skötselråd och färginformation.

Inför ditt besök

Sola inte eller färga brynen 48 timmar innan ditt besök. Det är ytterst viktigt att du meddela i förväg om du har några sjukdomar eller äter starka mediciner så att jag har möjlighet att ta ställning till om behandlingen kan genomföras eller inte. Du bör inte heller ha sår, utslag, psoriasis eller eksem på området. Undvik i den mån det går att äta värktabletter då de är blodförtunnande.

Så går behandlingen till

Behandlingen börjar med en konsultation där vi pratar om färg och form.En separat konsultation i förväg går även att boka, men det är valfritt.
Vi mäter och ritar upp brynen som en mall, och utgår efter vissa linjer i ansiktet. Vi kan göra tjocklek och form efter dina önskemål, men ögonbrynen måste fortfarande se balanserade ut i ditt ansikte. Efter att mallen är klar läggs en bedövningssalva i ca 15 min och sedan inleds behandlingen. Läkningstiden efter behandlingen är ca 5-8 dagar men själva slutresultatet syns efter ca 6 veckor.

Efter behandlingen

Du får du med dig skötselråd, mycket viktigt att dessa råd följs för att din tatuering skall läka och bli så bra som möjligt.
Samma dag som tatueringen är gjord kan området vara rött och svullet. Brynen kommer även vara mörka upp till en vecka efter behandling. Man kan tappa olika mycket av färgen under läkningsprocessen, som sedan fylls i på det kostnadsfria återbesöket. Vissa behöver en 3:e ifyllning, detta skall då göras mellan 4-6 veckor från det sista besöket och kostar 600 kr.

Vi utför inte tatueringar på personer under 18 år.