Permanent make-up eller kosmetisk tatuering är ett alternativ för de som är allergiska eller känsliga för kosmetika. Det har också blivit väldigt populärt av anledningen att man sparar tid och förenklar vardagen. En annan fördel med permanent make-up är att den blir mycket mer precis än en traditionell make-up samt att den faktiskt håller sig lika fräsch under hela dagen.

Innan behandlingen skall intyg undertecknas från dig. Vi är noga med att ni tagit av all information och förstått dess innebörd. Innan du går hem får du med dig skötselråd och färginformation.

Kosmetisk tatuering av läppar

Kosmetisk tatuering av läpparna görs med maskin och inte manuellt som med 3D bryn. Läpptatuering kan vara till stor hjälp för den som har osymmetriska läppar eller ojämn läpplinje. Det kan även passa bra för dem som har lite dåligt med naturligt pigment i sina läppar.

Det är individuellt hur längre färgen håller och beror på flera faktorer så som hudtyp, ålder och hur du sköter tatueringen. För att tatueringen ska läka rätt så är det viktigt att du följer instruktionerna på eftervård.

Inför ditt besök

Sola inte inom 48 timmar innan ditt besök och minst 7 dagar efter. Du bör inte heller ha sår, utslag, psoriasis eller eksem på området. Undvik i den mån det går att inte äta värktabletter då de är blodförtunnande. Lider du av munsår eller har lätt för att få munsår och blåsor så kan behandlingen aktivera eller förvärra ett utbrott. För att förhindra eller minimera reaktionen rekommenderar vi att du behandlar dig med Zivorax eller liknande minst två dagar innan och i fem dagar efter. Om du är allergisk mot metall eller kemikalier så kan det vara bra att göra ett allergi test, speciellt inför läpptatuering. Allergitestet ska ske minst en vecka innan behandlingen. Om du har fillers eller botox i läpparna avråder vi från behandling

Det är ytterst viktigt att meddela i förväg om du har några sjukdomar eller äter starka mediciner så att jag har möjlighet att ta ställning till om behandlingen bör genomföras eller inte.

Så går behandlingen till

Behandlingen börjar med en konsultation där vi pratar om färg och form. En separat konsultation i förväg går även att boka, men det är valfritt. Vi börjar med att rita upp läppkonturen. Man kan tatuera hela läpparna eller i skuggad läpplinje. Efter att mallen är klar lägger vi en bedövningssalva i ca 15 min och sedan inleds behandlingen. Läkningstiden efter behandlingen är ca 5-8 dagar men själva slutresultatet syns efter ca 6 veckor.

Efter behandlingen

Du får du med dig skötselråd, mycket viktigt att dessa råd följs för att din tatuering skall läka och bli så bra som möjligt.
Samma dag som tatueringen är gjord kan området vara rött och svullet. Och upp till en vecka efter behandling kommer tatueringen att kännas mörk! Man kan tappa olika mycket av färgen under läkningsprocessen, men som sedan fylls i på det kostnadsfria återbesöket.

Vi utför inte tatueringar på personer under 18 år.