Fransradsmarkering

Permanent make-up eller kosmetisk tatuering är ett alternativ för de som är allergiska eller känsliga för kosmetika. Det har också blivit väldigt populärt av anledningen att man sparar tid och förenklar vardagen. En annan fördel med permanent make-up är att den blir mycket mer precis än en traditionell make-up samt att den faktiskt håller sig lika fräsch under hela dagen.

Innan behandlingen skall intyg undertecknas från dig. Vi är noga med att ni tagit av all information och förstått dess innebörd. Innan du går hem får du med dig skötselråd och färginformation.

Eyeliner

Eyeliner/fransradsmarkering

När man tatuerar fansradsmarkering så tatuerar man endast mellan fransarna. Detta gör att fransraden ser mer markant och intensiv ut – utan att se sminkat ut.
När man tatuerar eyeliner så tatuerar man mellan fransarna och sedan på ögonlocket.

Inför din behandling

Sola inte eller färga fransarna inom 48 timmar innan ditt besök och minst 7 dagar efter. Vid tatuering av eyeliner/fransradsmarkering får du inte ha ögonfransförlängning och vänta minst 2 veckor innan du gör en ny fransförlängning.
Det är ytterst viktigt att meddela i förväg om du har några sjukdomar eller äter starka mediciner så att jag har möjlighet att ta ställning till om behandlingen bör genomföras eller inte.
Du bör inte heller ha sår, utslag, psoriasis eller eksem på området. Undvik i den mån det går att inte äta värktabletter då de är blodförtunnande. Om du är allergisk mot metall eller kemikalier så kan det vara bra att göra ett allergitest minst 2 dygn innan behandlingen.
Har du kontaktlinser skall dessa tas ut och helts inte användas inom 24h. Ögonen kan svullna upp en aning efter behandlingen och då påverka synen, därför rekommenderas inte bilkörning precis efter behandlingen.

Så går behandlingen till

Behandlingen börjar med en konsultation där vi pratar om färg och form. En separat konsultation i förväg går även att boka, men det är valfritt. Vi börjar med att rita upp eyelinern. Efter att mallen är klar läggs en bedövningssalva i ca 15 min och sedan inleds behandlingen. Läkningstiden efter behandlingen är ca 5-8 dagar men själva slutresultatet syns efter ca 6 veckor.

Efter behandlingen

Du får du med dig skötselråd, mycket viktigt att dessa råd följs för att din tatuering skall läka och bli så bra som möjligt.
Samma dag som tatueringen är gjord kan området vara rött och svullet. Tatueringen kommer även att kännas mörk upp till en vecka efter behandlingen. Man kan tappa olika mycket av färgen under läkningsprocessen, men som sedan fylls i på det kostnadsfria återbesöket. Vissa behöver en 3:e ifyllning, detta skall då göras mellan 4-6 veckor från det sista besöket och kostar 600 kr.

Vi utför inte tatueringar på personer under 18 år.